google8dfb9fd65978adab.html ~SILLHOUTTE~: Gejala Seks Bebas Barah Ummah Islamiah! Gejala Seks Bebas Barah Ummah Islamiah!

17 Ogos 2009

Gejala Seks Bebas Barah Ummah Islamiah!
Ayah, kenapa laki tu angkat perempuan tu letak atas katil? Lepas tu sorang lagi laki buka seluar?”Tanya seorang anak kecil sambil menonton iklan filem Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam yang sedang ditayang di hadapan mereka sekeluarga. Si ayah terkedu. “Mak, kenapa dalam akhbar ni lelaki dengan perempuan ni ditangkap sebab tidur sebilik? Mak dengan ayah tidur sebilik tak kena tangkap pun,” tanya si anak itu lagi dengan penuh rasa ingin tahu. Si ibu tersentak.

Itulah hakikat realiti hidup zaman sekarang. Kawalan anak-anak di rumah seolah-olah memburukkan lagi kehidupan si anak apabila didikan ibu bapa bertentangan dengan apa yang dipertontonkan kepada anak-anak mereka saban hari. Situasi ini berlaku di sekeliling kita setiap hari dan di mana-mana jua. Namun, masih ramai golongan masyarakat yang masih jahil membawa pandangan-pandangan yang bersifat ‘falsafah kosong’ menyokong segala kemungkaran yang semakin berleluasa secara rasmi di media seperti yang di‘fatwa’kan oleh ‘nabi-nabi’ mereka – artis dan politikus.

Gambar Hiasan

KUALA LUMPUR - Mungkinkah tempat pembuangan sampah di Flat AU 3/1 di Taman Keramat dekat Ampang di sini dijadikan lokasi pembuangan mayat bayi?
Semalam polis menemui satu mayat bayi lelaki dan satu janin yang belum cukup sifatnya di dalam dua beg plastik.
Mayat dan janin itu dibuang di tempat pembuangan sampah di blok 13 kawasan perumahan itu.
Mayat bayi lelaki yang masih bertali pusat itu dibungkus dengan menggunakan kertas surat khabar sebelum ia dimasukkan ke dalam plastik.
Mayat itu ditemui seorang pemandu lori yang hairan setelah melihat bungkusan tersebut ketika dia mahu membuang sampah ke tempat pembuangan sampah di situ pada pukul 8.30 pagi.

Di Petik dari : Akhbar Kosmo

Pelajar lahirkan anak, bukti kajian UKM bukan 'sampah'

Johari Jaafar Sat Mar 10, 07

Kejadian seorang pelajar tingkatan empat melahirkan anak di bilik rawatan sekolah di sebuah sekolah menengah di Daerah Manjong membuktikan kajian yang dibuat oleh Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) berhubung gejala seks bebas di kalangan pelajar adalah BENAR.

Source

Banyak lagi kes-kes sebegini yang di laporkan tidak termasuk kes-kes yang terpencil yang tidak dilaporkan. Hakikatnya telah terbukti betapa parahnya gejala sosial khususnya gejala seks seks bebas yang melanda masyarakat di segenap lapisan masa kini. Ini baru sekerat 2 kerat berita dipaparkan, hakikatnya begitu banyak kes-kes telah dilaporkan dan bilangan -bilangan semakin bertambah dari hari ke hari. Walaupon mungkin sesetengah org menganggap ia sudah basi dan lapuk, tapi hari ini dan masa kini adalah begitu busuk,dahsyat dan sgt menjadi-jadi kerana ia telah menular di peringkat kanak-kanak. Kanak-kanak zaman sekarang seawal 6 tahun lagi sudah semakin 'advance' dan boleh mengerti apa itu seksual dan lain2 perbuatan yang boleh dianggap 'obscene'...

Kes pembuangan bayi dan keguguran semakin meningkat dari hari ke hari. Pelaku2 perbuatan sebegini sudah tidak takut akan dosa dan pahala, sudah tiada iman dan pertimbangan. Kelahiran anak-anak zina atau anak tidak sah taraf semakin ramai dan tidak ketahuan nasib dan masa depannya.

ALOR STAR - Seorang pelajar sekolah menengah agama di Pokok Sena di sini bertindak di luar batas kemanusiaan apabila membuang bayi perempuan yang baru dilahirkan danditemui mati di tempat pembuangan sampah belakang asrama sekolah itu.Pelajar perempuan berusia 18 tahun dan berasal dari Hulu Langat, Selangor itu dipercayai melahirkan anak Isnin lalu di bilik asrama.Bayi malang yang cukup bulan itu dipercayai dibunuh ibunya sendiri sebelum membungkusnya dengan kain batik dan menutupnya dengan timbunan sampah.Ketika ditemui, bayi perempuan itu dalam keadaan hampir rentung bersama urinya yang masih berdarah.Pelajar terbabit dikatakan menjadi mangsa rogol di ibu negara ketika pulang bercuti tetapi kejadian itu tidak dilaporkan kepada keluarganya dan polis.Rahsia pelajar itu melahirkan anak luar nikah terbongkar apabila dia mengadu sakit perut dua hari selepas bersalin dan dibawa seorang ustazah sekolah itu ke hospital............

Sumber : Akhbar Kosmo May 2008

Jumlah anak tanpa bapa mencecah 257,411
Mohd Sabri Said Mon Feb 16, 09 2:27:05 pm MYT

BAYAN BARU, 16 Feb (Hrkh) - Jumlah anak tanpa bapa di Malaysia mencecah 257,411 orang sekarang, sama hebat dengan ancaman penyakit selsema burung atau aedes ...

Source

Sesungguhnya dosa zina amat berat di dalam Islam dan Rasululllah SAW amat memandang berat perkara ini dan meletakkan isu ini di antara isu-isu yang penting dalam masyarakat. Perzinaan individu dalam sebuah komuniti sebenarnya menjadi unsur pemusnah komuniti ini.

Rasulullah SAW bersabda,“Apabila zina dizahirkan dalam sebuah negeri, sesungguhnya mereka telah menghalalkan bagi diri mereka (penduduk negeri itu) dengan azab Allah." [HR at-Tabrani].

Kes perzinaan ini semakin lama semakin menjadi perkara biasa dalam kehidupan masyarakat. Kita sering terserempak dengan pemandangan keji di mana lelaki dan perempuan berdua-duaan, malah terlalu banyak kita melihat sekumpulan remaja lelaki dan perempuan duduk bersama-sama bercampur gaul tanpa batas.

Di samping kekejian yang mereka lakukan, nampaknya pihak ibubapa juga tidak mempedulikan lagi tentang pergaulan bebas anak lelaki atau anak perempuan mereka. Mereka tidak lagi bertindak sebagai 'wali' (penaung/penjaga) kepada anak-anak perempuan mereka, bahkan mereka banyak memberikan turut memberikan sumbangan kepada kemaksiatan anak-anak mereka, membenarkan anak lelaki atau perempuan mereka menjalinkan hubungan cinta sebelum nikah.

Keluar rumah dengan tidak menutup aurat telah dianggap perkara biasa. Terlalu sedikit kita mendengar ibubapa yang menyuruh anak perempuan mereka keluar berjubah dan bertudung sebagaimana yang dikehendaki oleh syarak.

FaridRashidi.com

Source 2


Perempuan yang berzina dan laki-laki yang berzina, maka deralah tiap-tiap seorang dari keduanya seratus dali dera, dan janganlah belas kasihan kepada keduanya mencegah kamu untuk (menjalankan) agama Allah, jika kamu beriman kepada Allah, dan hari akhirat, dan hendaklah (pelaksanaan) hukuman mereka disaksikan oleh sekumpulan orang-orang yang beriman.” (An-Nur: 2)

Penawar kepada kebejatan sosial ini tidak lain tidak bukan ialah kembali merujuk Al-Quran dan Hadis Rasulullah SAW. Hadirnya perundangan Islam bukan mahu menghukum manusia membuta tuli, tetapi lebih bersifat mencegah daripada berlaku sesuatu jenayah. Penerapan syariat Islam ini terpundak kepada pemimpin Islam dan semua warga muslim muslimah yang mengakui kalimah syahadah “Lailahaillallah Muhammadur Rasulullah”.

Kesimpulan

Tidak terfikirkah kita bagaimanakah nasib generasi umat Islam 10 tahun mendatang?
Mahukah kita melihat keturunan umat Islam lahir dari susur galur jalan perzinaan?
Seronokkah kita dengan melihat keadaan hari ini... ??? Sekadar peringatan kita bersama.Kini , tahun 2010 , akhbar mingguan malaysia baru-baru ini melaporkan sebanyak 17,ooo anak luar nikah, terdiri dari bangsa melayu..dilahirkan..jumlah ini makin lama makin meningkat...

“Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Isra’: 32)


Marilah sama-sama kita sentiasa berpesan-pesan, saling ingat mengingati,menjaga dan memelihara diri kita, kawan-kawan kita, jiran- jiran kita, saudara-saudara kita,anak-anak kita, cucu-cucu kita seluruh jaringan keturunan kita...
Tiada ulasan: