google8dfb9fd65978adab.html ~SILLHOUTTE~: Welcome Ramadhan!! Welcome Ramadhan!!

07 Ogos 2010

Welcome Ramadhan!!




Assalamualaikum semua!!!!

Apa khabar semua!!!

Hehe..masa sekejap sahaja berlalu dan berputar..dan bulan Ramadhan menjelang lagi..Alhamdulillah Allah izinkan kita semua hidup lagi menikmati lagi Bulan yang memberikan barakah..Bulan yang memberikan Rahmah..Bulan yang memberi Pengampunan dan banyak sgt ganjaran kepada kita...Terima Kasih Allah sebab nak bagi peluang utk kita nak baiki diri..nak suruh kita bykkan amalan ibadat..nak bg kita byk markah pahala hehe...so kita sepatutnya excited dan seronok dlm menghadapi bulan Ramadhan ni..

Walaucamana pon sebagai pelajar/mahasiswi macam saya..aktiviti di bulan Ramadhan berjalan mcm biasa...kuliah/tutor kena dtg..assigmn makin bertambah....presentation kena buat....nota yg berlambak kena siapkan...soalan kena buat...byk lagi buku2 dan ilmu kena baca..baca dan terus membaca...teroka dan terus teroka..huhu hahaha :)..

Hmmm...x pelah apapon semoga bulan Ramadhan dapat berjalan dgn baik dan lancar..maybe masa saya byk habis di kampus dan di dlm rumah jela..belajar dan beramal ibadat..huhu sejak peristiwa accident ni agak trauma sikit nak pergi masjid ke tempat jauh2 ke...sbb di masjid la tempat berlakunya accident..huhu..x kisah la apa tanggapan org2 ke...pokok pangkalnya sampai ke hari ni mmg emosi saya agak sikit terganggu byk sgt konflik jiwa dlm diri ni..sape2 x kan phm..tapi kita sedaya upaya menahan je sebab kita org beriman kita kena jadi kuat..just pretend to be ok in front of people..sape x nak pg masjid /surau kekan?? saya hanya buat apa yg termampu..

till then ..wassalam..

3 ulasan:

Hope Full berkata...

assalamu'alaykum ~

khabar baik..!! ~ :D

hepi ramadhan qeeda.. mg ia menjadi pemangkin kpd satu perubahan yg berkekalan..insyaAllah ^_^

salam ramadahan utk semua pembaca blog aqidah =)

Aqeedah Mumtazah berkata...

hepy ramadhan too ye kak..hehe;)

l bro m berkata...

selamat datang ramadhan